Köpvillkor gällande Malmö Marinteknik Webshop

Bekräftelse vid order
Vid mottagen order skickas automatiskt en orderbekräftelse till din registrerade mejladress. Detta mejl utgör information om innehållet i din beställning. När sedan ordern expedierats från oss erhåller du även en leveransbekräftelse via mejl som besked om att ordern kan hämtas eller är på väg. Det är bra om du som kund sparar Order- som Leveransbekräftelse för att ha till hands vid eventuell kontakt med oss. När sedan paketet finns att hämta på ett utlämningsställe nära dig aviserar vår fraktpartner (Postnord eller Schenker) dig om detta via SMS eller mejl. Glöm inte att uppge ditt mobiltelefonnummer om du önskar avisering via SMS.

Betalningsalternativ

  • Betalning med Swish
    Vid hämtning betalar du direkt med swish, företagsnummer 123 6322564.
  • Betalning mot faktura
    Efter mottagen order så skickar vi dig en faktura som skall betalas innan leverans från oss.

Leveranssätt och fraktavgift
Dina varor skickas till ett utlämningsställe nära dig. Vi använder oss av Postnord som fraktpartner. Vid större paket kan sändning också förekomma med Schenker som fraktpartner. Leveranstid till dig som kund är vanligtvis 2-4 arbetsdagar från beställningsdagen. Om produkten är slut i vårt lager meddelar vi aktuell leveranstid via telefon eller mejl. Vid leveransförsening har du alltid rätt att häva ditt köp.

Produkter från Malmö Marinteknik Webshop kan endast leverera varor till adress i Sverige.

Till samtliga leveranser i Sverige tillkommer en fraktavgift på beroende på ordern vikt och storlek. I dagsläget mellan 49kr och 490kr inklusive moms, och detta oavsett ordervärde, antal varor eller om ordern delas upp i fler försändelser av Malmö Marinteknik. Observera att vissa artiklar i vår webshop inte kan skickas utan måste då hämtas. Detta står i så fall på varje artikel.

Retur av order – Ångerrätt
Som kund hos Malmö Marinteknik Webshop har du rätt att utan anledning ångra ett köp med full returrätt inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Ångerrätten är inte tillämplig för företag.

Vid returer vänligen kontakta oss via mail retur@malmomarinteknik.se för erhållande av referensnummer för returen. Meddelandet skall innehålla följande information; 1) ordernummer 2) fakturanummer 3) namn på de produkter du vill returnera.

För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan ska förpackas i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong. Observera att provkörda eller använda motorer och/ellerbåtar ej kan returneras.  

Du måste själv bekosta returporto. Retur får inte ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelse. Du kan självklart lämna in din vara direkt hos oss.

Återbetalning sker inom 30 bankdagar från det att vi mottagit och godkänt returnerad produkt. Ange alltid bankens namn, clearing nummer och kontonummer vid återbetalning.

Returer skickas till: Malmö Marinteknik AB, Rönnviksgatan 13, 213 74 Malmö.

Outlösta försändelser
Om du inte hämtar ut den beställda varan får du en påminnelse från vår fraktpartner. För försändelse som inte lösts ut och inte avbeställts utan gått i retur till Malmö Marinteknik debiteras en avgift om för närvarande 310 kr inklusive moms för att täcka Malmö Marintekniks omkostnader för transport och administration.

Garantier och fel på varan
Garantier
Vi lämnar 1 års fabriksgaranti för tillverkningsfel på samtliga produkter om inget annat är angivet under respektive produkt (motorer från Parsun har t ex 5års garanti). För att garantiåtaganden skall gälla måste garantibevis kunna uppvisas. Kvittot gäller som garantibevis samt i nödvändiga fall kvitton på genomförda servicar enligt garantikrav.

Transportskada
Upptäcker du en väsentlig transportskada vid utlämningsstället skall du inte hämta ut paketet. Är skadan på kartong av mindre karaktär skall du dock alltid anteckna att packet var skadat på din kvittens du undertecknar. Anmäl alltid alla synliga transportskador omedelbart till aktuell fraktpartner och till Malmö Marinteknik.

Om du upptäcker transportskador först efter att du öppnat paketet (dolda transportskador) reklamerar du omedelbart till aktuell fraktpartner och Malmö Marinteknik.

Fel vid leverans
Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle det ändå efter mottagandet visa sig vara något fel på varan vid leverans skall varan reklameras och returneras till oss, i sitt originalemballage, för reparation alternativt utbyte. Vid sådan reklamation tar du först kontakt med vår kundtjänst på mejl support@malmomarinteknik.se. Reklamation på fel vid leverans skall göras inom 14 dagar. Observera att erhållande av returnummer och fraktsedel inte är att likställa med godkänd reklamation. Vid uppenbara handhavande fel vid t ex uppstart gäller inte ovanstående leveransgaranti. 

Fel under garantitid
Vi garanterar att de varor du beställt är fria från tillverkningsfel under den garantiperiod som gäller för din produkt från leverans datum. Skulle det ändå under garantitid vara något sådant fel på varan skall varan reklameras och returneras till oss, väl emballerad, för reparation alternativt utbyte. Vid sådan reklamation tar du först kontakt med vår kundtjänst på mejl support@malmomarinteknik.se. Meddelande om fel på produkten under garantitid måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Vid uppenbara handhavande fel gäller inte ovanstående leveransgaranti.  Observera att erhållande av returnummer och fraktsedel inte är att likställa med godkänd reklamation.

Force Majeur
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. 

Övrigt
Observera att du måste vara 18 år eller ha målsmans tillstånd för att handla på vår webbshop. Kund är medveten om att vi lagrar kunds registrerade personuppgifter för att kunna effektuera ordern samt framtida supportärenden. Lagring sker i ett slutet register. Vid eventuell tvist kommer Malmö Marinteknik AB att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. För mer information avseende ovanstående Köpevillkor eller våra produkter vänligen kontakta vår kundtjänst på mejl order@malmomarinteknik.se.

Mer information om Konsumentverket  hittar du på konsumentverket.se
Information om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm hittar du på arn.se

 

Ovanstående köpvillkor gäller fr.o.m. 2021-01-01 och tillsvidare.

 

Malmö den 1 januari 2021

 

Malmö Marinteknik AB